luni, 13 februarie 2017

Da, și eu pot!


     Trebuie să recunosc (spre rușinea mea) că odată cu lansarea de către cei de la Blogal Initiative, a campaniei Fii unul dintre susținătorii campionatului de bine, am aflat și eu pentru prima oară despre Bursa Binelui.
      Așa că dragi cititorii, ar fi bine să detaliem câteva aspecte ca să fim pe deplin informați și să arătăm că ne pasă.

Ce este Bursa Binelui?

Bursa Binelui este singura platformă online unde donațiile sunt necomisionate, încurajând astfel donatorii care vor să participe cu sume mici (5, 10 lei) pentru o cauză. Toate plățile sunt 100% securizate și intră sub incidența legilor transferurilor bancare, platforma stimulând astfel plățile electronice cu cardul.

Cine susține Bursa Binelui?

Bursa Binelui este dezvoltată de către Banca Comercială Română, în parteneriat cu EuPlătesc.ro

Ce este Campionatul de Bine?
BB-960x300-Logo Carusel site
Campionatul de Bine este o competitie pentru atragerea de donații adresată ONG-urilor din Romania, ce urmarește să transforme organizațiile in fundraiseri, în vederea atragerii de donații pentru propunerile de proiecte sau proiectele în curs de implementare.

Când se desfășoară Campionatul de Bine?

În perioada 6 decembrie 2016 – 15 februarie 2017

Cine poate participa în Campionatul de Bine?

Campionatul de Bine se adreseaza, in principal, organizatiilor care au profil pe platforma Bursa Binelui si proiecte active. Orice organizatie non-profit, neguvernamentală își poate crea un cont pe Bursa Binelui si poate înscrie proiecte sau propuneri de proiecte in Campionatul de Bine, în vederea atragerii de donații si donatori.

Cum poți ajuta și tu?

Fiind unul dintre donatori, susținând în acest mod o cauză nobilă.
 Totodată, donația ta influențează câștigătorii deoarece Bursa Binelui va premia primele trei proiecte cu cel mai mare scor final/total, cumulat pe tot parcursul Campionatului de Bine
Premiile constau în dublarea sumelor atrase din donații de către organizațiile participante în Campionat, în limita a 5000 de euro, fiind recompensate primele trei proiecte care reușesc să adune cele mai multe donații individuale x număr de donatori unici.
Prin urmare, gestul tău contează!

Care sunt proiectele înscrise în Campionatul de Bine?

Recent au fost aleși finaliștii, în număr total de 42 de proiecte. Sunt proiecte din domeniile: educație, social, sănătate, antreprenoriat social, cultură, drepturile omului, sport. Detalii mai multe despre finaliști găsești aici. Este descris fiecare proiect, scopul acestuia, cui și de ce să donezi.

Părerea mea:

Fiecare proiect merită să fie premiat deoarece susține o cauză nobilă în care oameni sunt alături de oameni, arătând că le pasă.

Unul din proiectele care mi-a atras atenția este Da, și eu pot. 
Fotografia postată de Da, și eu pot.
Impresionantă descrierea proiectului precum și durerea trăită de fiecare copil (din cei 3000 de copii ai României cu diabet tip 1) diagnosticat cu această boală.

”Prima persoana cu diabet tip 1 insulinodependent ce face turul Romaniei pe bicicleta. Pentru a ajuta cat mai multe familii sa aiba un trai apropiat de normal, Gabriela si Cristian si-au propus sa spuna Da, si eu pot sa fac turul Romaniei pe bicicleta. Aceasta este o provocare pentru Gabriela, care are diabet tip 1 inca din anul 2002, si vrea doua lucruri:
1. sa ajute copii care nu-si permit sa aiba un sistem de monitorizare continua a glicemiei
2. sa dovedeasca ca poti face 3,000 km, impreuna cu “prietenul” Diabetul Zaharat tip 1.
La fiecare mic dejun, prinz sau cina, copiii cu diabet trebuie sa-si masoare glicemia si sa-si faca insulina.  In fiecare zi, adica 2,688 intepaturi pe an. Diabetul nu doarme, nu ia pauza si nu pleaca in vacanta. Ajuta-ne sa ii ajutam!”


”Diabetul este poveste de fiecare secunda, 24 ore pe zi, 7 zile pe saptamana, 365 de zile pe an. Minim 8 intepaturi pe zi/noapte, 56 pe saptamana, 224 pe luna, 2688 intepaturi pe an. Pentru a reduce numarul de intepaturi din degetele copiilor, pentru a liniariza glicemiile lor si pentru a le dovedi ca se poate si cu aceasta boala, Gabriela este primul pacient cu diabet care va face turul Romaniei pe bicicleta. La finalizarea proiectului Da, si eu pot, Asociatia Sprijin pentru Diabet va folosi fondurile pentru a asigura sisteme de monitorizare si consumabile pentru 13 copii din familii defavorizate care nu-si permit investitia a 2,500 lei/sistem. Totodata incercarea va dovedi ca miscarea este benefica si va ajuta si alte persoane cu diabet sa faca sport si sa spuna Da, si eu pot!”

Da, și eu pot să sprijin acest proiect...
Da, și tu poți să arăți că îți pasă, donând pentru acest proiect sau pentru un altul din cele 42.

Deci, pentru ce proiect votezi? 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu